dc.contributor.author | Rosef, Olav | |
dc.contributor.author | Djupvik, Jon d.y. | |
dc.contributor.author | Bratsvedal, Marte | |
dc.contributor.author | Vold, Helle | |
dc.contributor.author | Yri, Mona | |
dc.date.accessioned | 2006-07-13T09:47:10Z | |
dc.date.accessioned | 2017-04-19T13:28:08Z | |
dc.date.available | 2006-07-13T09:47:10Z | |
dc.date.available | 2017-04-19T13:28:08Z | |
dc.date.issued | 2003 | |
dc.identifier.issn | 1503-3767 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2439194 | |
dc.description.abstract | Escherichia coli opptrer i mange varianter fra de harmløse tarmbakteriene til de svært patogene som forårsaker sykdom og død hos menneske. En har den senere tid kartlagt reservoaret til de sykdomsfremkallende variantene, og det har skjedd en rivende utvikling i forståelsen av patogenitetsmekanismene. Hensikten med denne artikkelen er å gi en oversikt over E. coli som næringsmiddeloverført patogen. | |
dc.format.extent | 85682 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nob | |
dc.publisher | Høgskolen i Telemark | |
dc.relation.ispartofseries | HiT skrift | |
dc.subject | Escherichia coli | |
dc.subject | Næringsmiddelbåren E.coli | |
dc.subject | Patogene varianter | |
dc.subject | Reservoar E.coli 0157 | |
dc.subject | EHEC i Norge | |
dc.subject | Kolibakterier | |
dc.subject | Tarmbakterier | |
dc.subject | Tarmsykdommer | |
dc.title | Escherichia coli, bakterien som alle har, men noen blir syke av : en oversikt | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | Published version | |
dc.rights.holder | © The Authors/Telemark University College | |
dc.subject.nsi | 600 | |
dc.subject.nsi | 813 | |