Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorDrugli, Anne
dc.date.accessioned2017-10-13T09:55:39Z
dc.date.available2017-10-13T09:55:39Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2460025
dc.description.abstractDenne avhandlingen har som hensikt å skildre tre ulike temaer; lokalmat, merkevarebygging og destinasjonsutvikling. Disse fagfeltene har blitt svært utforsket hver for seg, men ikke så ofte i forhold til hverandre. Dermed er denne avhandlingen med på å utvikle og bygge videre på forskningen som er gjort innen fagfeltet. Utgangspunktet for litteraturgjennomgangen i denne avhandlingen er hentet fra tidligere forskning, akademiske artikler og bøker. Teorien går inn på utvikling av lokalmat-trenden, og hvordan lokalmatprodusenter kan øke tillit til kvalitetsmaten som selges. Mat er det viktigste grunnleggende behovet man oftest er i kontakt med i løpet av en dag, noe som gjelder både i dagliglivet og som turist. Innen merkevarebygging står merkepyramiden sterkt. Dette er en modell som viser hvordan en bedrift aktivt kan bygge et sterkt merke og være dynamisk i forhold til endringer og forbedringer i markedet. Målet med modellen er å bygge sterke, positive og unike assosiasjoner hos de ønskede kundene. Destinasjonsutvikling beskrives som et komplekst begrep siden det inneholder mange ulike faktorer, og det argumenteres for at det kan være vanskelig å organisere i praksis. Samtidig kan destinasjonsutvikling føre til økt konkurransefortrinn og verdiskaping. Den metodiske delen av oppgaven handler om valg som ble tatt gjennom prosessen i avhandlingen. Disse valgene gikk ut på hvordan jeg skulle ta kontakt med informanter, og hvordan prosessen med datainnsamling skulle foregå. I denne avhandlingen ble det foretatt åtte intervju med ulike lokalmatprodusenter, som besitter kunnskap og praktisk erfaring innen dette temaet. Intervju ble valgt som innsamlingsmetode da dette gir mye informasjon på rimelig kort tid. Intervjuene ble i etterkant transkribert og deretter analysert i forhold til tidligere forskning. Ut fra analysene kan man se et mønster innen destinasjonen jeg har valgt å samle data fra. Analysene beskriver en splittelse av informantene der noen var veldig ivrig etter å samarbeide for å løfte regionen, mens andre hadde klart seg meget bra alene, slik at de ikke kunne se fordelen med samarbeid. Likevel synes informantene at de var en del av regionen, og at de hadde betydning for lokalsamfunnet. Flere av informantene var også ivrige på at flere skulle starte med lokalmatproduksjon for å skape et kunnskapsrikt miljø i destinasjonen.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherHøgskolen i Sørøst-Norgenb_NO
dc.subjectstudiemarkedsføringnb_NO
dc.titleSamarbeid mellom ulike lokalmatprodusenter : En studie om lokalmat, merkevarebygging og destinasjonsutviklingnb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.rights.holderThe Authornb_NO
dc.source.pagenumber79nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel