Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMustvedt, Mariann
dc.contributor.authorGembe, Aisha
dc.date.accessioned2017-01-30T12:52:37Z
dc.date.accessioned2017-04-19T13:00:10Z
dc.date.available2017-01-30T12:52:37Z
dc.date.available2017-04-19T13:00:10Z
dc.date.issued2017-01-30
dc.identifier.citationMustvedt, M. og Aisha Gembe.«Vi driver liksom vår egen lille greie» Hva kan forklare at nye og nyttige lavterskeltilbud for barn og unge ikke blir nyttiggjort?. Master thesis, University College of Southeast Norway, 2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2438651
dc.description.abstractI politisk sammenheng har innovasjonsarbeid i offentlig sektor blitt knyttet til både viktig og nyttig utøvelse av velferdstjenester. Ny tenkning er nødvendig for å imøtekomme dagens helse‐ og omsorgsutfordringer. Det innovative utviklingsarbeidet skjer først og fremst i den enkelte kommune og lokalmiljø. Dette fordrer organisering av tjenester, samarbeid mellom stat og kommune, samarbeid mellom ledere og ansatte, og samarbeid mellom fageksperter, brukere og pårørende. Forskning viser imidlertid at de fleste kommunene som har igangsatt samarbeidende lavterskeltiltak, ikke følger med på og kontrollerer at det planlagte samarbeidet faktisk gjennomføres på en måte som gagner barn og unge best. Praksiserfaringer viser også at de nye og nyttige tiltakene ikke i tilstrekkelig grad blir nyttiggjort som et ledd i den kommunale driften. Vi har ønsket å avdekke dette nærmere og gjennomførte en studie med utgangspunkt i følgende problemstilling: Hva kan forklare at nyttige lavterskeltilbud for barn og unge ikke blir nyttiggjort? Det ble benyttet en kvalitativ tilnærming med semistrukturerte intervju og observasjon i det tverrfaglige lavterskeltilbudet Tidlig Inn‐teamet. Gjennom en hermeneutisk tilnærming beskrevet av Nilssen (2012) analyserte vi datamaterialet fra undersøkelsen. Funnene i studien peker på høy grad av innovasjonsprosesser internt i teamet, samt horisontalt mellom tjenestelinjene. Teamet utviklet nye og nyttig faglige forslag og delte forslagene med medarbeidere som oppsøkte veiledning. Samtidig syntes vilkårene for innovasjonsprosesser vertikalt fra toppledelsen å være mangelfulle. Teamet manglet ressurser og en leder som fulgte opp og sikret framdrift og utvikling i teamet. Teamet manglet også opparbeidede samarbeidende nettverk utenfor teamet, og således ble det lite utnyttelse av teamets kompetanse. Utfra funnene kunne det derfor hevdes at for å utvikle og drifte innovasjonsprosesser på tvers av profesjon, må innovasjonsarbeid forankres oppover i tjenesteorganisasjonen. Samtidig må det rettledes, formidles og fordeles nedover i tjenesteorganisasjonen. Innovasjonsarbeidet vil på den måten komme brukere og ansatte som jobber med velferdstjenester, til gode. Elementene vi har kommet frem til, kan være til hjelp for kommuner som ønsker å etablere innovative tverrfaglige lavterskeltiltak. Dette gjelder spesielt de utfordringene som kan oppstå i overgangen mellom prosjektfasen og driftsfasen.
dc.language.isonob
dc.publisherHøgskolen i Sørøst-Norge
dc.title«Vi driver liksom vår egen lille greie» Hva kan forklare at nye og nyttige lavterskeltilbud for barn og unge ikke blir nyttiggjort?
dc.typeMaster thesis
dc.description.versionPublished version
dc.rights.holder© Copyright The Author. All rights reserved
dc.subject.nsi360no


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel