Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorElvekrok, Ingunn
dc.contributor.authorEspelien, Anne
dc.date.accessioned2010-07-06T08:52:18Z
dc.date.available2010-07-06T08:52:18Z
dc.date.issued2010-02
dc.identifier.issn0807-4488
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/142024
dc.description.abstractBuskerud er et mangfoldig fylke. Her finner vi fjell, sjø, bygder og byer. Mangfoldet gjenspeiler seg både i de som produserer mat lokalt i Buskerud og de som tilbyr matopplevelser til tilreisende og andre kunder. I rapporten ser vi nærmere på betydningen lokalt produsert mat har for Buskerud som reiselivsdestinasjon. Det er gjennomført en rekke dybdeintervjuer med matnettverkene som finnes i regionen, samt destinasjonsselskaper og produsenter. I tillegg er det gjennomført en survey blant både produsenter og tilbydere av lokal mat. 64 % av kundene (respondentene) oppgir at de benytter seg av lokalt produserte varer. 28 % oppgir at de ikke gjør det. Kokkene er av stor betydning når råvarene skal velges ut. De stedene der kokkene ser verdien av å benytte seg av lokalt produserte matvarer gjøres dette i større grad. Resultatene viser imidlertid at det er store regionale forskjeller i status for den lokale maten. Mens vi i Buskeruds største reiselivsområde, Hallingdal, ser at lokal mat og matkultur er noe serveringsstedene fokuserer på, så er det hos kundene i Drammensregionen nærmest fraværende. Mye av matproduksjonen som foregår i distriktene er av betydning for den generelle reiselivsopplevelsen, og mange av de lokale produsentene er kvinner. I denne undersøkelsen er det ikke noe som tyder på at kundene opplever prisen på lokale råvarer som noe vesentlig problem. Produsentene selv mener bedre distribusjonsløsninger hadde bidratt til økt omsetning.en_US
dc.relation.ispartofseriesRapporter fra Høgskolen i Buskerud;75
dc.subjectturismeen_US
dc.subjectreiseliven_US
dc.subjectBuskeruden_US
dc.titleLokalmatens rolle i reiselivet i Buskerud : virkemidler for regional FoU og innovasjonen_US
dc.typePeer revieweden_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200::Economics: 210::Economics: 212en_US
dc.source.pagenumber43 s.en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel