dc.contributor.author | Rosef, Olav | |
dc.contributor.author | Djupvik, Jon d.y. | |
dc.contributor.author | Bratsvedal, Marte | |
dc.contributor.author | Yri, Mona | |
dc.date.accessioned | 2006-07-13T10:00:30Z | |
dc.date.accessioned | 2017-04-19T13:28:08Z | |
dc.date.available | 2006-07-13T10:00:30Z | |
dc.date.available | 2017-04-19T13:28:08Z | |
dc.date.issued | 2003 | |
dc.identifier.issn | 1503-3767 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2439193 | |
dc.description.abstract | AIMS-ELISA (Automated Immunomagnetic Separation-Enzyme Linked Immunosorbent Assay) (Dynals BeadRetriver) ble anvendt for å isolere Escherichia coli O157 i storfe fra østre del av Telemark og i kjøttdeigsprøver fra Trøndelagsområdet. Det ble undersøkt 410 fecesprøver som representerte 109 dyr fra 21 besetninger hvor det ble tatt prøver fra fire til fem dyr i hver besetning med seks ukers mellomrom fra januar til august 2001. En stamme av E. coli O157 ble isolert fra faeces. Denne var sorbitolpositiv, ikketoksinproduserende, eae- og hly-negativ og ble påvist fra en tre år gammel melkeku i januar. I perioden mars til oktober 2001 ble 243 kjøttdeigprøver undersøkt. Det ble ikke påvist E. coli O157. Petrifilm som beskrevet i NMKL nr 147 ble brukt parallelt for å påvise forekomsten av koliforme bakterier og E. coli som uttrykk for den hygieniske standarden. Antall koliforme bakterier var under grenseverdiene fastsatt av SNTs (Statens næringsmiddeltilsyn) i mikrobiologiske retningslinjer, mens tre av prøvene hadde for høye verdier E.coli. To ulike metoder for påvisning av E. coli O157:H7, VIP EHEC og AIMS-ELISA er sammenlignet. 19 kjøttdeigprøver ble inokulert med ca. 490 cfu. E. coli O157:H7 Dstx2 | |
dc.format.extent | 118478 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nob | |
dc.publisher | Høgskolen i Telemark | |
dc.relation.ispartofseries | HiT skrift | |
dc.subject | Escherichia coli | |
dc.subject | E.coli 0157 | |
dc.subject | Storfe | |
dc.subject | Kjøttdeig | |
dc.subject | Kolibakterier | |
dc.title | Forekomsten av E.coli O157 ("Hamburgerbakterien") hos storfe i Telemark og i kjøttdeig fra Trøndelag : undersøkt med automatisk immunomagnetisk separasjon ELISA teknikk (AIMS-ELISA) | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | Published version | |
dc.rights.holder | © The Authors/Telemark University College | |
dc.subject.nsi | 600 | |
dc.subject.nsi | 813 | |