Blar i Senter for natur- og kulturbasert nyskaping på emneord "Telemark"
Viser treff 1-11 av 11
-
Attraktivt Midt-Telemark : bidrag frå ein framtidsverkstad
(TF-notat 17/2009, Working paper, 2009-03-10)Det er gjennomført ein foresight-prosess i ei gruppe av forvalting, utviklingsselskap, politikarar, organisasjonar og næringsliv i Midt-Telemark. Etter å ha identifisert viktige drivkrefter og greidd ut 4 alternative ... -
Forskermobilitet. Erfaringer fra forskerdeltakelse i en nystartet bedrift i Telemark
(TF-notat 7/2011, Working paper, 2011-06-15)Dette notatet beskriver erfaringer med VRI-virkemidlet "forskermobilitet" i en liten bedrift i Telemark. Gjennom en periode på ca. 2 1/2 år har en forsker fra Telemarksforskning fulgt en nystartet spinneribedrift, både ... -
Hva er Telemark? : en gallupundersøkelse om assosiasjoner til Telemark og Midt-Telemark
(TF-notat 9/2009, Working paper, 2009-02-12)Dette notatet oppsummerer resultatene fra to spørreundersøkelser som er en del av prosjektet Regionale kulturøkonomiske strategiar for auka attraksjonskraft i Telemark. Formålet med prosjektet er å øke attraksjonskrafta ... -
Mange vil ha, men få vil selje! : småbruk som ressurs for busetting
(Rapport 222, Research report, 2005)Med bakgrunn i samtaler med 640 eigarar av fråflytta småbruk i Vest-Telemarkog med 205 interessentar for å kjøpe småbruk, er det gjort analyser av faktorar som påverkar utbod av småbruk og kva ressurs bruka representerer ... -
Nettverksprosjekter i kultur- og naturnæringene : erfaringer fra nettverksprosjektene : oppsummeringer av forskningsbehov, arbeidsmetodikk og finansiering av bedriftsprosjekter i BTV-regionen
(TF-notat 7/2007, Working paper, 2007)Notatet oppsummerer erfaringer Telemarksforsking-Bø har fra gjennomføringen av arbeidet med de to nettverksprosjektene "Mohairgeiter, kulturlandskap og spinneriproduksjon" (arbeidsrapport nr 14/2007) og "Opplevelsesstølen" ... -
Nytt liv for dei raude låvane midt i Telemark : eit inspirasjonshefte
(TF-notat 13/2009, Working paper, 2009-05-01)Skal det over tid vere mogleg å ta vare på bygningar som mister sin opphavelege funksjon og blir ståande tomme må vi finne ny aktivitet som generer inntekter som minimum kan dekke vedlikehaldskostnadene. I dette notatet ... -
Smak av Telemark : mat og matopplevingar ved Rauland Høgfjellshotell AS
(TF-notat 32/2009, Working paper, 2009-07-15)Sommaren 2009 vil Rauland Høgfjellshotell tilby smakar av mat og drikke frå Telemark på sin sommarbuffé. Seinare kan det og vera aktuelt med slike matprodukt i annan matservering ved hotellet. Dette prosjektet summerer opp ... -
Telemark som merkevare : merkevarebygging med grunnlag i regionale og lokale ressursar
(Rapport 221, Research report, 2005)Ei merkevare er meir enn bare eit fysisk produkt eller ei teneste. Merkevara har i tillegg eigenskapar som differensierer produktet eller opplevinga frå andre liknande produkt eller andre opplevingar. Slike eigenskapar kan ... -
Telemarksfeet som beiterydder : forskjeller i beitemønster og generell adferd mellom Telemarksfe og Norsk Rødt Fe
(Arbeidsrapport 17/2005, Working paper, 2005)I dagens kulturlandskap står vi ovenfor en betydelig utfordring. Landskapet rundt oss gror igjen. Vi trenger å finne gode metoder for å løse dette problemet. Kan det tenkes at det er mulig å ta lærdom av gammel kunnskap ... -
Telemarkskyri Meieri AS forretningsplan : hovudutfordringar og regionale effektar av å satse på stadeigen ferase som grunnlag for meieriproduksjon i Fyresdal
(Rapport 223, Research report, 2005)Rapporten inneheld forretningsplan for Telemarkskyri Meieri, og summerer opp og drøftar ulike utfordringar og regionale effektar av å satse på Telemarksfeet som grunnlag for meieriproduksjon i Vest-Telemark. -
Veier inn i vår tid : formidling av Telemarks industrihistorie : (forstudie) : utarbeidet for Telemark fylkeskommune, Kulturseksjonen
(Rapport 139, Research report, 1998)Denne rapporten tar for seg noen av forutsetningene og mulighetene for å formidle Telemarks historie. Hovedvekten er lagt på industrihistorien, men aspekter ved internasjonale relasjoner og kystkultur er også berørt. ...