Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHolck, Hans Henrik Teigland
dc.contributor.authorSveberg, Jørgen
dc.date.accessioned2014-10-14T11:41:55Z
dc.date.available2014-10-14T11:41:55Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/223740
dc.description.abstractSelv om vi ikke fant en definisjon av begrepet "åpenbart påvirket", viste det seg at informantene legger de samme observerbare kjennetegnene til grunn ved bedømmelsen av åpenbart påvirkede gjester, som vi kom frem til i teorikapittelet. Informantenes forståelse av begrepet "overskjenking" samsvarer delvis med alkhl § 8-11, da de mener overskjenking er å servere alkohol til en person som allerede er åpenbart påvirket. Det ble ikke lagt vekt på å servere en person som kan havne i en åpenbart påvirket tilstand. Da denne oppgaven bygger på en forutsetning om at daglig leder ønsker at alkohollovens § 8-11 blir håndhevet, vil han prøve å påvirke de ansattes adferd i forsøk på å oppnå dette resultatet. Fem av de seks informantene mener at daglig leder ikke har noen påvirkning på dem, men undersøkelsen vår har vist at daglig leder utviser forskjellige lederstiler som varierer med tanke på ulike situasjoner og de ansattes erfaringsnivå, og disse lederstilene har en påvirkning på dem. Som undersøkelsen vår har avdekket, er daglig leder mer styrende ovenfor ansatte med mindre erfaring, og dermed veileder og kontrollerer han disse bartenderne i større grad. Når det kommer til de erfarne bartenderne, legger daglig leder mer av ansvaret over på dem, og disse ansatte er mer tjent med en lav grad av styring. I situasjoner der det er nødvendig, har vi sett at daglig leder går inn i situasjonen og hindrer bartenderne i å overskjenke. Ved hjelp av kommunikasjon planlegger han arbeidet for sine ansatte, og han tar avgjørelser når de er usikre. Disse situasjonene har resultert i at overskjenking ikke har funnet sted. Vi kan derfor konkludere med at daglig leder, gjennom sine lederstiler, påvirker bartenderne til å håndheve alkohollovens § 8-11 om overskjenking, altså påvirkes de ansatte til å redusere overskjenking ved Den Trebeinte Bjønn.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectalkohollovennb_NO
dc.subjectoverskjenkingnb_NO
dc.subjectledelsenb_NO
dc.titlePåvirker daglig leders lederstiler ved den Trebeinte Bjønn bartendernes håndheving av alkohollovens §8-11 om overskjenking? Hvis så, hvordan?nb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.source.pagenumber95nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel